Nieuws

Het nieuws staat er bol van. Websites die worden gehackt, platgelegd met DDos aanvallen en meer van dat soort ellende. Lees bv bericht op Joomla Community of op webwereld 

In de afgelopen jaren is online behoorlijk wat veranderd. Een paar jaar geleden waren kleine websites niet zo interessant om te hacken. Dat is nu veranderd. Iedere website is interessant. Niet om wat er op staat, of om de eigenaar van de website, maar om de server te kunnen gebruiken. Steeds vaker worden dan ook websites met een verouderde versie van een CMS (Joomla, Wordpress etc.) gehackt om de server waar de website op staat te gebruiken.

Hackers zoeken naar een zwakke plek in de software waarmee de website is gebouwd. Vervolgens plaatsen ze één of meer bestanden op de server waar de website op draait. Via die bestanden kunnen ze vervolgens spam versturen of de server inzetten bij een DDos aanval. Ook kan het bestand er voor zorgen dat er virussen of maleware naar de computer van de bezoeker van de website wordt gestuurd. Je kunt dit het best vergelijken met een huis dat helemaal beveiligd is, maar waarvan het slaapkamerraam open staat.

Voorkom dat jouw website gehackt wordt

Was de kans dat er geprobeerd zou worden om je website te hacken nog niet zo lang geleden vrij klein, tegenwoordig is het meer de vraag wanneer ze het gaan proberen dan of ze het gaan proberen. Gelukkig is het redelijk eenvoudig om je website te beveiligen.

Installeer updates

Zorg dat de software (het CMS en alle extensies die daarop zijn geïnstalleerd) up-to-date zijn. Wanneer er een zwakke plek in het CMS wordt gevonden wordt deze over het algemeen snel gedicht en wordt er een update vrij gegeven. Deze updates kan je vergelijken met de updates van Windows of de updates van Apps op je smartphone, die zijn ook vaak bedoeld om de beveiliging te verbeteren. De update moet geïnstalleerd worden op je website. Ook extensies worden regelmatig geüpdatet.

Oude versies worden op termijn niet meer geüpdatet

Eens in de zoveel tijd komt er een hele nieuwe versie uit van een CMS. Na een bepaalde overgangsperiode wordt de vorige versie van het CMS niet meer ondersteund en worden er ook geen updates meer voor vrij gegeven. De oude versie is dan verouderd. In dat geval is het sterk aan te raden om over te stappen naar de nieuwere versie van het CMS. Dit kan je vergelijken met de overstap van Windows Vista naar Windows 8.

Het oudere CMS werkt nog wel prima, maar de zwakke plekken in de beveiliging worden niet meer gedicht. Ook worden er geen nieuwe functionaliteiten meer toegevoegd en wordt de gebruikte techniek niet bijgewerkt. Op termijn kan het dus gebeuren dat het verouderde CMS niet meer goed overweg kan met de vernieuwde techniek op de server zodat de website niet meer (goed) functioneert.

 

Vrijblijvend voorstel. Standaard website € 295,-

Welke Joomla versie heeft u?

Voordelen Upgrade-Joomla

 Gemakkelijk

 Tijdsbesparing

 Lage prijs (vanaf € 295,-)

 Veiligheid & bescherming

 Toekomstgericht

Upgrade Joomla aanvragen

Vrijblijvend voorstel. Standaard website € 295,-